19 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση




19η Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση
Εκστρατεία Ενημέρωσης - Κινητοποίησης

Ο Δημήτρης, μόλις στα 2 του χρόνια, είχε ήδη βιώσει τους ξυλοδαρμούς της μητέρας του από τον πατέρα, αλλά και την εγκατάλειψη από τη μητέρα του η οποία τον άφηνε μόνο του στο σπίτι για ατελείωτες ώρες. Ο Δημήτρης, χωρίς καμία φροντίδα, κατέληξε να τρέφεται με φελιζόλ! Σήμερα, είναι στο Χαμόγελο του παιδιού κι έχει βρει την οικογένεια που δεν είχε ποτέ.

691 περιπτώσεις όπως αυτή του Δημήτρη και ακόμα πιο σκληρές, έφτασαν ως καταγγελίες στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από 01/01/2012 έως και 31/10/2012, τις οποίες και προώθησε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές

Το ίδιο χρονικό διάστημα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση 122 παιδιών που βρέθηκαν σε άμεσο κινδύνο, εκ των οποίων τα 66 έχρηζαν άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον!

Διεθνώς, ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί.
Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.


pallinipress003
Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει, για ακόμα μία χρονιά, ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο αυτό.

Κατά την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου 2012, υπάρχει ένα αφιέρωμα με δράσεις, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
 Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το επίσημο site (www.hamogelo.gr) καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του Χαμόγελου θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, videos, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.

 Το YouSmile, η νέα διαδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης του «Χαμόγελου», θα αποτελέσει το βασικό «εργαλείο» στην προσπάθεια να ενημερώσουμε άμεσα τα παιδιά και τους εφήβους για την κακοποίηση, τα δικαιώματα τους καθώς και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή τους φίλους τους.


http://www.yousmile.gr/article/article/1147/19i-noemvrioypagkosmia-imera-kata-tis-paidikis-kakopoiisis

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, το YouSmileTv θα αφιερώσει μία τηλεοπτική διαδικτυακή εκπομπή στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης, με πρωταγωνιστές -όπως πάντα- τα ίδια τα παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου